U finalnoj utakmici završnog turnira Kupa Crne Gore koji se odigrava u Podgorici, Jadran je savladao ekipu Primorca rezultatom 15:10 (5:3, 3:3, 4:2, 3:2). Jadran je od starta odlično otvorio utakmicu i poveo 4:1, ali pred kraj prvog perioda Čaraju je dosuđen “brutaliti” nakon udaranja Vukasovića.  Primorac je iskoristio peterac, a naš tim je u narednih 4 minuta igrao sa igračem manje. Međutim, naši momci su uspjeli da se odbrane i čak da postigne gol.

jadran-primorac-kup-crne-gore-2024Nakon kompletiranja sastava naši momci su dodali gas i polako gradili put ka odbrani trofeja. U trećem periodu jadranaši su konačno rješili ishod utakmice povećavši prednost na 4 gola razlike. U posljednjem periodu Jadran je priveo utakmicu kraju i nije dozvolio preokret.

Ove sezone nas krasi odlična atmosfera i u posljednje vrijeme podižemo nivo igre. U finalu kao da smo pokazali ono najbolje što imamo, ali vjerujem da će biti još dobrih partija, počev od duela sa Crvenom zvezdom u Ligi šampiona“, rekao je trener Jadrana Petar Radanović.

martin-gardasevic-djuro-maric-kup-crne-goreU našem timu istakao se Danilo Radović sa 4 gola, a pradio ga je Vasilije Radović sa 3 i po 2 gola postigli su Nagaev i Vukićević.

Jadran – Primorac 15:10 (5:3, 3:3, 4:2, 3:2)

Gradski bazen SC “Morača” – Podgorica.

Sudije: Siniša Matijašević, Veselin Mišković.

Igrač više: Jadran 14(6), Primorac 7(3). Peterci: Jadran 5(3), Primorac 2(2).

Jadran: Đurović, Kolod 1, Vučurović, Vukićević 2, Vujović, D. Radović 4, Nagaev 2, Gardašević 1, Banićević 1, Sladović, Čaraj, V. Radović 3, I. Radović, Vujučić 1.

Primorac: Kralj, Brguljan 3, Marković 1, Gopčević, Mršić 3, Lambie, Perov, Kastrop, Vico 1, Vučković, Ćetković 1, Stanojević 1, Isljamović, Vukasović.