U drugoj utakmici četvrtfinala Evro Kupa Jadran Carine je ugostio ekipu italijanskog Posilipa. U prvoj utakmici koja je odigrana u Italiji naš tim je bio bolji i ostvario pobjedu 9:6 što je bila dovoljna zaliha za plasman u polufinale Evro kupa.

Već u prvom napadu našeg tima izboren je igrač više i na samom isteku Popadić dovodi naš tim u vodstvo 1:0. Ali već u sljedećem napadu Italijani izjednačavju na 1:1. U sljedeća dva napada po gol na svakoj strani i još jedno izjednačenje, 2:2. Goleada u prvoj četvrtini nije stala, jadranaši su dali gas i preko dvije kontre postigli dva gola (Merkulov i Vidović), povisili rezultat na 4:2. Prva četvrtina je završena 5:4 u korist našeg tima.

jadran-carine-novosti-161210-1Prvi gol u drugoj četvrtini postiže Pješivac i odvodi naš tim na dva gola razlike, 6:4. Do odlaska na poluvrijeme Posilipo je postigao gol i smanjio razliku na jedan gol pa se na odmor otišlo sa rezultatom 6:5.

Treća četvrtina počinje loše za naš tim, dva brza gola Subotića i Foglia dovode Posilipo u vodstvo, 6:7. Ali već u sljedećem napadu Petković postiže gol iz peterca i poravnava rezultat, 7:7. Ostatak treće četvrtine obilježio je veliki broj grešaka na obje strane pa su izostali i golovi, pa je rezultat ostao izjednačan, 7:7.

Poslipo je pokušavao brzim šutevima u posljednjoj četvrtini da nadoknadi prednost iz prve utakmice, ali uspjeli su postići samo jedan gol. Naš tim u je u posljednjoj četvrtini bio skoncentrisan na odbranu pa je učinak u napadu izostao. Konačan rezultat je bio 7:8 u korist gostiju, ali pobjeda od 9:6 u prvoj utakmici naš tim je odvela u polufinale Evro kupa.

Jadran Carine  – Posilipo 7:8 (5:4, 1:1, 1:2, 0:1)

Igalo, Bazen Instituta Igalo.

Sudije: Mustata (Rumunija), Gerzanich (Rusija).

Igrač više: Jadran Carine 7(0), Posilipo 6(2). Peterci: Jadran Carine 1(1)

Jadran Carine: Kandić, Ukropina, Popadić 1, Kovačić 1, Vidović 2, Merkulov 1, Baničević, Moskov, Radović, Petković 1, Spaić, Pješivac 1, Šćepanović.

Posilipo: Sudomlyak, Cuccovillo, Rossi, Foglio 1, Klikovac 2, Mattiello, Renzuto Iodice, Subotić 2, Vlachopoulos, Marziali 1, Dervisis, Saccoia 2, Negri.