Jadran Carine prvak Crne Gore

U trećoj utakmici finalne serije za prvaka Crne Gore u vaterpolu koja je odigrana na bazenu Instituta Igalo, Jadran je savladao ekipu Budve i maksimalnim učinkom od 3 pobjede odbranio titulu prvaka Crne Gore u vaterpolu.

Naši momci su odlično otvorili utakmicu i već od samog početka nagovjestili da će pehar za prvaka Crne Gore u vaterpolu biti dodjeljen nakon ove utakmice. Prva četvrtina je završena rezultatom 3:1 uz golove Đura Radovića, Marka Petkovića i Filipa Gardaševića.

Drugu četvrtinu otvara Merkulov sa pogotkom za 4:1, a u sljedećem napadu Budva smanjuje na 4:2. Međutim, u narednom napadu našeg tima isključenje u paru našeg Spaića i Vujaševića. U situaciji 5 na 5 naš tim uspjeva da izbori igrača više što Merkulov odmah rješava i postiže svoj drugi gola za vodstvo jadranaša od 5:2.

jadran-carine-novosti-180505_1Prvi gol u trećem periodu ponovo postiže Merkulov za visokih 6:2 u korist našeg tima. Isti igrač u sljedećem napadu iz kontre povećava za 7:2. Budva uspjeva da smanji prednost našeg tima na 7:3. Đuro Radović iz kontra napada postiže gol za 8:3. Budvani ponovo, preko Vuksanovića, smanjuju prednost na 8:4.

U prvom napadu posljednjeg perioda Spaić sjajnim pogotkom sa dva metra vodi naš tim ka tituli, 9:4. Deseti gol za naš tim postiže Drašković iz kontra napada. Posljednji gol na 5 sekundi prije kraja postiže Filip Gardašević i Jadran počinje da slavi osvajanje titule PRVAKA CRNE GORE.

Jadran Carine – Budva  11:4 (3:1, 2:1, 3:2, 3:0)

Igalo – Bazen Instituta Igalo.

Sudije: Đurašković (Kotor), Abramović (Kotor).

Jadran Carine: Kandić, Murišić, Popadić, Kriještorac, D. Banićević, Merkulov 4, B. Banićević, Gardašević 2, Radović 2, Spaić 1, Drašković 1, Petković 1, Tešanović, Mijušković.

Budva: Kralj, Ivanović, S. Ćetković, Vuksanović 1, Mitrović, Radonić, Adžić, Maksimović 2, Vujašević, Popović 1, P. Ćetković, Dragović, Krivokapić, Korać.