Vaterpolisti Jadran Carina pobjedili su noćas ekipu OVK POŠK-a rezultatom 21:3 (6:1; 6:0; 6:1; 3:1), i tako završili prvi dio A1 Regionalne lige sa 15. pobjeda i tri poraza, na drugom mjestu tabele. Novljane očekuje final four, završni dio ovog takmičenja.

Čovjek bez kojeg naš vaterpolo ne bi imalo značaj kakav danas ima, trener Vladimir Gojković, rekao je nakon trijumfa da je više nego ubjedljiva pobjeda.

“Igrači su ušli ozbiljno od početka da bi dobili neku vrstu treninga kroz ovu utakmicu. A ekipa POŠK-a je već ispala iz lige, tako da ovo sigruno nije njeno realno stanje. Možemo biti zadovoljni rezultatom i onim što smo postgli od ove utakmice”, kazao je Gojković.

Jadranaš Danilo Radović kazao je da utakmica nije bila fizički teška, i da mu je drago što mu je trener dao šansu da igra za prvi tim.

“Spremamo se za polufinalnu utakmicu Prvenstva Crne Gore sa Cattarom, a onda nas čeka finale LEN Kupa-a 30. marta”, rekao je Radović.

TOK UTAKMICE:

Prvi gol dao je kapiten ekipe iz Splita Marin Borovčić Kurir za 0:1, a potom je brzo Jadranaš Dimitrije Obradović izjednačio (1:1). Sjajni Đuro Radović pokorio je odbranu POŠKA za 2:1. Nakon što je kapiten Novljana, Marko Petković izborio isključenje, zatresao je mrežu POŠK-a za 3:1. Potom je i Dušan Banićević izborio isključenje i olakšao Kanstantsinu Averki da savlada odbranu gostiju za 4:1. Noćas raspoložen za sjajnu igru Banićević je još jednom izborio isključenje, a igrača više iskoristio je odlični Filip Gardašević (5:1). Sekund pred kraj prve četvrtine, Danilo Radović bio je nezaustavljiv i pogodio za 6:1. Čuvar mreže Jadranaša, Slaven Kandić, upisao je tri odbrane, a na drugoj strani Eugen Sunara dvije.

Druga četvrtina počela je golom kapitena Novljana Marka Petkovića (7:1), koji je iskoristio igrača više zahvaljujući Dimitriju Obradoviću. Zatim je Vladan Spaić izborio isključenje, a kapiten Petković je nastavio u svom stilu i iskoristio igrača više (8:1). Petar Mijušković poslao je loptu iza leđa golmana Eugena Sunare za 9:1. Slušala je lopta noćas Mijuškovića, bio je bolji od odbrane POŠK-a još jednom (10:1). Zatim je Danilo Radović nastavio niz golova i nadigrao golmana gostiju za 11:1. Da pobjeda ne bude upitna, ni najmanje, pobrinu se noćas savršeni Dušan Banićević golom za 12:1. Naš Kandić upisao je još dvije odbrane, a Sunara jednu.

Treću četvrtinu započeo je Filip Vuleta savladavši golmana Novljana, Petra Tešanovića za 12:2. Ubrzo nakon toga nisu imali Splićani rešenje za nezaustavljivog Jadranaša Filipa Gardaševića (13:2). Nakon što je Vladan Spaić osvojio loptu, posao je bez greške završio Kanstantsin Averka (14:2). Savršeni Vlado Popadić izborio je isključenje nakon čega je igrača više iskoristio Averka za 15:2. I Dragan Drašković noćas je zadao muke gostima, izborio je isključenje i postigao gol za 16:2, a potom iz kontre srušio golmana POŠK-a (17:2). Igrača Više, za kojeg se izborio Uroš Vučurović, iskoristio je Đuro Radović za 18:2. “Čelični” Petar Tešanović odbranio je prednost Novljana četiri puta u ovom periodu, a na drugoj strani Eugen Sunara upisao je jednu odbranu.

Kapiten Jadranaša Marko Petković započeo je četvrti period sjajnim golom za 19:2. Vladan Spaić bio je noćas raspoložen da saigračima olakša pobjedu, pa je još jednom izborio isključenje i igrača više iskoristio je Đuro Radović (20:2). Igrač POŠK-a Filip Vuleta pogodio je za 20:3. Krajnji rezultat postavio je Averka (21:3). Naš Petar Tešanović upisao je još tri odbrane, a kod POŠK-a Eugen Sunara nije uspio da u ovom periodu zaustavi šut Novljana.

Novljani su ukupno 33 puta šutirali ka golu Splićana, a gosti ka golu Novljana 30 puta. Jadranaši su iskortisli 12 od 13 puta igrača vše, a POŠK jedan od osam. Obje ekipe imale su po jedan gol iz kontre. Golmani Novljana upisali su ukupno 16 odbrana, a čuvar mreže POŠK-a pet. Jadranaši su imali 10 izgubljenih lopti, a Splićani osam. Momci sa Škvera osvojili su loptu sedam puta, a ekipa POŠK-a osam. Dva bloka upisali su izabranici Vladimira Gojkovića. Jadranaši su imali 10 prekršaja, a Splićani 15. Plivanje za loptu četiri puta pripalo je Novljanima.

PVK JADRAN CARINE: Slaven Kandić 5 odbrana, Danilo Radović 2, Vlado Popadić, Dimitrije Obradović 1, Dušan Banićević 1, Kanstantsin Averka 4, Petar Mijušković 2, Filip Gardašević 2, Đuro Radović 3, Vladan Spaić, Dragan Drašković 2, kap. Marko Petković 4, Petar Tešanović 7 odbrana, Vučurović Uroš, trener Vladimir Gojković.

OVK POŠK: Petar Bratim odbrana, Toni Ostojić, Rene Bezić, Anteo Divković, Ante Paladin, Jerko Penava, Krešimir Prižmić, Bože Gadža, Ivan Bebić, Bruno Vujčić, Toni Žurić, kap. Marin Borovčić Kurir 1, Eugen Sunara 4 odbrane, Filip Vuleta 2, trener Miroslav Trumbić.