Jadran Carine predstavio ekipu za sezonu 2019/2020: Novljani spremni za nove trijumfe

Trener Petar Radanović moći će da računa na 18 igrača za utakmice Regionalne lige, Lige Šampiona, domaćeg Prvenstva i Kupa, a prosjek starosti prvog tima je 20 godina. Predstavljanje vaterpolista održano je u resto baru “Jadran”, na Škveru, nakon čega je održan koktel. 

Predsjednik Jadrana Đuro Marić istakao je da je posebno zadovoljstvo što je Jadran predstavio ekipu koja je jedna od najmlađih ekipa u Evropi.
“Pred nama je izazovna sezona u svakom smislu, nastupamo na četiri fronta. Vjerujem da će ovi momci i ove godine potvrditi svoj kvalitet i na najbolji način reprezentovati grad, klub i sportsku Crnu Goru”, naglasio je Marić.
Zahvalio se svima onima koji pomažu Jadran, svim donatorima i sponzorima.
Direktor crnogorskog najtrofejnijeg kluba Miloš Mračević, zahvalio se prisutnima i pozvao ih da 28. septembra dođu na Škver i bodre Jadran protiv Partizana, u drugom kolu Regionalne lige.
„Takmičarska sezona je počela i to na onaj pravi način, pobjedom u Splitu protiv imenjaka. Želim vam da u ovoj večeri svi zajedno uživamo, kao i u nastupajućoj sezoni“, poručio je Mračević.
Ekipa Jadrana za takmičarsku sezonu 2019/2020
Kapiten Marko Petković igrač bez zamjene, lojalan i odan klubu. Prvi golman ekipe Petar Tešanović, golman ogromnih mogućnosti sa fantastičnim predispozicijama. Splićanin Marino Čagalj, bek koji uspjepšno parira protivničkim centrima.
Jadranovo dijete Vlado Popadić, velika radilica i jedan od najzahvalnijih igrača. Naš Novljanin Dimitrije Obradović, bek i šuter izuzetnih kvaliteta. Vrijedni i radni centar Dušan Banićević, disciplinovani Jadranaš.
Izuzetan plivač i strijelac Kanstantsin Averka, igrač za nova pravila i moderan vaterpolo. Krilni napadač Petar Mijušković, svojim lukavstvom i osjećajem za gol izborio je mjesto u prvom timu. Brzina, lucidnost i hrabrost odlike su Filipa Gardašević
Nezamjenjivi ljevoruki strijelac, strah i trepet za protivničke golmane, Đuro Radović. Centar Vladan Spaić, borac kakav se rijetko rađa ne štedeći sebe, a ni druge, uporan, radan i srčan. Bek Nikola Brkić, disciplinovan, uporan i istrajan.
Mladi golman Darko Đurović, korpulencijom i izuzetnim fizičkim predispozicijama stasaće u kvalitetnog golmana. Jadranova nada, brzi ljevoruki mladi Uroš Vučurović. Jadranaš Danilo Radović, mlad i korpulentan igrač pred kojim je velika vaterpolo karijera. 
Martin Gardašević se već dokazao u mlađim kategorijama, a pred njim je svijetla sportska budućnost. Jedan od najperspektivnijih centara Jovan Vujović, pred kojim je blistava sportska karijera. Golman Ilija Radović se već dokazao u mlađim selekcijama. 
Petar Radanović, prvi trener Jadrana u predstojećoj takmčarskoj sezoni. Pero, po edukaciji profesionalno i životno opredjeljen za sport, nakon veoma uspješnog rada sa mlađim kategorijama od 2012. godine kao prvi pomoćnik u Stručnom štabu učestvovao je u svim uspjesima kluba prethodnih godina.
Pomoćni trener Lazar Vuksanović čija je obaveza i zadatak Jadranovi golamni. Mladi pomoćni trener Milan Ćirović sa iskustvom rada sa mlađim kategorijama i rada u inostranstvu.
Doktor Predrag Dabović, već deceniju i više brine o zdravlju Jadranaša i reprezentativaca Crne Gore i nezamjenjivi fizioterapeut Dejo Dejan MihajlovićŠef stručnog štaba, Vladimir Vlado Gojković, Jadranov igrački biser, reprezentativac sa osvojenim onim što se može osvojiti.  Uspješno vodio Jadranov vaterpolo pogon i prvi tim od 2012. godine.