Olimpijske Nade, regionalno takmičenje mlađih vaterpolo selekcija i ove godine okupilo je najbolje klubove iz Crne Gore i Dubrovačke regije.

Takmičenje je organizovano u pet uzrastnih kategorija po sistemu turnira na kojim su ekipe odmjerile snage u direktnim duelima svakog kluba sa svakim. Od pet turnira po dva su odigrana u Dubrovniku i Herceg Novom a jedan u Budvi.

I ove godine, šesti put zaredom JADRAN CARINE je u ukupnom poretku najuspiješnija ekipa ovog izuzetno jakog takmičenja. Pored standardnih učesnika takmičenja, klubova iz Crne Gore: Budve iz Budve, Primorca i VA Cattaro iz Kotora i Jadrana Carine iz Herceg Novog te Jug-a CO iz Duborvnika u ovoj sezoni u po jednoj kategoriji učešćem su se oprobali Bijela iz Bijele te Cavtat iz Cavtata i Splitski Mornar. Drugo mjesto u konačnom plasmanu zauzela je ekipa JUG-a CO iz Dubrovnika, a za njim slijede Kotorski klubovi Primorac pa VA Cattaro.

Jadran Carine je osvojio prvo mjesto u najmlađoj uzrstnoj kategoriji i to onoj za igrače rođene 2006. godine, te druga mjesta u kategorijama igrača rođenih 2005. i 2002. godine. Treće mjesto je osvojeno u kategoriji 2004. godište, a četvrto u kategoriji 2000. godišta.

„Izuzetno nas raduje i služi za ponos rezultat u ovogodišnjim Olimpijskim Nadama, posebo činjenica da smo šestu godinu za redom najuspiješnija ekipa ovog takmičenja. To prije svega potvrđuje kontinuitet kvalitetnog, stručnog i obimnog rada kog sporovodimo sa našim mlađim kateorijama. Ovi rezulati podtvrđuju da nije slučajnost da čak 8 od 13 osvajača zlatne medalje na juniorskom Evropskom prvenstvu budu iz našeg kluba te da na svim pripremama omladinskih reprezentacija brojčano dominiraju Jadranaši. Ubjeđen sam da su ovi rezultati dodatan podstrek kako mladim vaterpolistima, tako i našim trenerima da u narednim takimičenjima koja već startuju početkom februara naredne godine postignemo još bolje rezultate.”Miloš Mračević, direktor kluba.

Tabela uspiješnosti Olimpijskih Nada 2017.

Tabela
POZ KLUB Ktg. A. (2000. g.) Ktg. B. (2002. g.) Ktg. C. (2004. g.) Ktg. D. (2005. g.) Ktg. E. (2006. g.) BD
Jadran Carine 2 4 3 4 5 18
Jug CO 4 5 4 1 2 16
Primorac 0 3 5 2 4 14
Cattaro 3 0 1 5 3 12
Budva 5 2 2 0 1 10
Cavtat 1 3 4
Mornar BS 1 1