U 86. godini danas je preminuo dugogodišnji član Jadrana, Slobodan Pura Uljarević.

Član zlatne generacije kluba, koja je 1958. i 1959. donijela prve titule u vaterpolo prvenstvu Jugoslavije, kao i prvi Kup 1959. godine. Za prvi tim Jadrana igrao je 11 godina, a zatim uspješnu igračku karijeru zamijenio trenerskom.

U pet sezona Uljarević je bio glavni trener prvog vaterpolo tima i u više navrata je vodio brigu o mlađim vaterpolo kategorijama. Obavljao je razne funkcije u klubu, a do posljednjeg časa je bio najstariji član Skupštine kluba. Za izuzetan doprinos rezultatima i afirmaciji kluba zaslužio je najveće klupsko priznanje, počasni član kluba.

Njegove aktivnosti se nastavljaju i van kluba. Obavljao je dužnost delegata prve lige u Vaterpolo savezu Jugoslavije, bio je komesar takmičenja i predsjednik udruženja sudija i delegata. Kao diplomirani ekonomista jedan dio profesionalnog rada je vezao za sport i dugo godina, pa sve do penzije bio je sekretar opštinskog fonda za sport.

Posljednju počast, dužnost i čast je doživio 8.07.2022. koračajući u majici sa prepoznatljivim kačketom Jadrana na čelu kolone 100 generacija Jadranaša na proslavi 100 rođendana oko bazena.

Komemoracija povodom smrti Slobodana Pure Uljarevića biće održana u utorak u 11.30 u trofejnoj sali PVK Jadran, istog dana kada i sahrana kod Manastira Savina u 16 h.