Danas nas je u 80-toj godini života napustila Melanija – Meke Erdevički (djevojački Andrić). Vijest o smrti u klubu je primljena sa velikim bolom i tugom.

Malanija-Meke-Erdevicki-plivacki-vaterpolo-klub-jadran-herceg-novi-in-memoriamNapustila nas je jedna od najboljih plivačica u istoriji kluba, poznata prsašica, državna rekorderka i reprezentativka velike Jugoslavije, članica čuvene Jadranove ženske štafete 4×100 mješovito. Mekini i rezultati njenih drugarica su u to vrijeme, krajem 50-tih i početkom 60-tih godina prošlog vijeka bili nedostižni i one su dominirale na prostorima bivše Jugoslavije. Bila je član Jadranove plivačke ekipe koja je osvojila titulu prvaka Jugoslavije u Kranju 1959. godine. Uvijek skromna i nasmijana, zaljubljena u vodu i plivanje ostala je do poslijednjih dana svog života. Svakodnevno jutarnje plivanje, ljeti u moru, zimi u bazenu, ispunjavalo je i činilo srećnom.

U njenom i našem Jadranu ostaje velika prznina, za plemenitom i primjernom osobom, vrhunskom plivačicom, počasnim članom kluba. Klub će njegovati uspomene i sjećanja na izuzetnu plivačicu i izražava veliku zahvalnost za sve što je učinila, a učinila je mnogo za naš Jadran.