U 2. kolu Lige šampiona Jadran je na domaćem terenu poražen od imenjaka iz Splita rezultatom 10:11 (1:3, 4:2, 4:3, 1:3). Ovo je prva zvanična utakmica Jadrana na bazenu u Trebinju, gdje Jadran igra svoje utakmice Lige šampiona jer u Herceg Novom nema zatvorenog bazena koji ispunjava uslove za odigravanje utakmica Lige šampiona. Utakmica su obilježili preokreti i velika borba na obe strane.

jadran-herceg-novi-liga-sampiona-trebinjeSplićani su ušli bolje u utakmicu i već u prvoj četvrtini poveli rezultatom 1:3, u drugom periodu su imali prednost i 2:5 i priliku da povećaju na +4, ali naši momci uspjevaju da konsoliduju redove i naprave seriju od 3:0, pa na poluvrijeme idu sa izjednačenim rezultatom 5:5.

U trećem periodu se igralo gol za gol, a Jadranaši su prvi put poveli tri minuta prije kraja treće četvrtine sa 9:8. Već u narednom napadu je Nagaev je promašio peterac za 10:8 i od tog momenta Splićani prelaze u vođstvo koje do kraja nisu ispustili.

lazar-vukicevic-herceg-novi-peterac“Mislim da smo dosta nervozno ušli u meč. Novi bazen i ambijent je malo poremetio mladu ekipu. Uspjeli smo energijom i ritmom da se vratimo, dođemo u egal, ali smo na startu posljednje četvrtine napravili dvije greške u preuzimanju igrača i to nas je koštalo. Nismo iskoristili svoje šanse, to je bilo presudno”, rekao je Radanović.

Sljedeću utakmicu na domaćem terenu Jadran igra 18. oktobra kada u Trebinju igraju sa Crvenom Zvezdom.

Najefikasniji u našem timu bio je Kolod sa 3 postignuta gola, a po 2 gola su postigli Vasilije Radović i Lazar Vukićević.

Jadran – Jadran Split 10:11 (1:3, 4:2, 4:3, 1:3)

Bazen „Banje” – Trebinje.

Sudije: Xavier Buch (ESP), Spyridon Achladiotis (GRE).

Igrač više: Jadran 15 (3), Jadran Split 14 (4). Peterci: Jadran 2 (1), Jadran Split 5 (3).

Jadran: Đurović, Kolod 3, Vučurović, Vukićević 2, Vujović 1, D. Radović 1, Nagaev, Gardašević, Banićević, Sladović 1, Čaraj, V. Radović 2, I. Radović.

Jadran Split: Marcelić, Čagalj 1, Marinić Kragić 3, Biljaka 2, Butić, Pejković, Bukić 2, Kharkov, Radović, Vrlić 1, Fatović 1, Dužević 1, Anić.