Plivački vaterpolo klub Jadran iz Herceg Novog danas slavi svoj 98 rođendan ili kako Jadranaši vole da kažu 2 do 100.

Sportski klub, a danas PVK Jadran osnovan je 08. jula 1922 godine. Kroz taj i takav Jadran prošlo je 98 generacija novljana, dajući mu svoju mladost i priču za pokoljenja. Danas Jadran predstavlja Evropsko vaterpolo ime i jednu od najboljih vaterpolo škola. Ovogodišnji rođendan klub dočekuje u ne baš sjajnoj atmosferi za sport, s obzirom da su sva vaterpolo i plivačka takmičenja još od marta mjeseca otkazana, ali sa velikim optimiznom jer se Jadran bazira na svoj podmladak.

„Uvijek naprijed i sigurno, na više frontova, od 1922. do danas, odlika je je PVK Jadran, koji i u ovom teškom vremenu krize za čitav svijet, izazavene pandemijom, ima najveće zadovoljstvo da trenira preko dvije stotine mladih. Svakodnevno u bazenu na Škveru je oko 250 polaznika, uz prvi tim i plivačku sekciju, koji strijeme i sanjaju evropska i svjetska takmičenja” ističe predsjednik Skupštine kluba uz čestitku dana kluba svim Jadranašima.

Bazen-Jadran-Herceg-Novi-foto_Vuk_Ilic

Shodno propisima i uputstvima NKT-a tradicionalno okupljanje Jadranaša povodom obilježavanja dana kluba ove godine će izostati. Uz sumiranje postignutog na sportskom i organizacionom planu na svečanosti je planirano da se, shodno odluci Skupštine kluba, uruče priznanja Jadranašima rođenim u periodu 1970. do 1979, koji su se istakli svojim radom i rezultatima i time stekli epitet počasnog i zaslužnog člana kluba. Zvanje počasnog člana kluba dobili su: Lidija Vlahović, dugogodišnja sekretarka kluba, plivačica Duška Radan, te vaterpolisti Siniša Matijašević, Veselin Krivokapić i Nenad Milanović. Zvanje zaslužnog člana dobili su vaterpolisti: Dragan Strugar, Marko Lučić, Todor Prlainović, Ištvan Mesaroš, Nikola Ćetković, Predrag Vujadinović, Denis Šefik, Aco Ćetković, Milan Jančić, Branko Bošković, Nikola Bigović i Milan Ćetković. Plivači: Aleksandar Terzić, Ivan Lakičević i Milena Beba Ilić. Ovo prestižno priznanje dodijeljeno je i treneru Petru Radanoviću, kao i dugogodišnjem doktoru kluba Predragu Daboviću i fizioterapeutu Dejanu Mihajloviću.

Zaslužnim članom kluba imenovani su i predsjednici i članovi uprave koji su u najmanje dva mandata bili dio kluba i to: Đuro Ćetković, Dragan Bošković i Milorad Bato Đurović koji su obavljali funkciju predsjednika kluba, te članovi uprave Dejan Mandić, Željko Tafra, Krsto Spaić i Nikola Perišić, a posebno priznanje odnosno zahvalnica za dugogodišnji savjestan i predan rad u klubu dodijeli Ivu Tomušiću i Peru Tomušiću.