Vaterpolisti Jadrana Carine rutinski su pobjedili, u prvoj finalnoj utakmici Prvenstva Crne Gore, ekipu VK Budva rezultatom 15:12(1:0; 7:5; 4:4; 3:2).

Izabranici Vladimira Gojkovića  bili su gotovo bez greške, a Budvani nisu uspjeli da zaprijete Novljanima koji su imali “igrača više” sa tribina na škverskom bazenu. Druga utakmica igra se 27. aprila, u Budvi, a treća u Herceg Novom 1. maja u 18:30 časova.

Prvenstvo se igra na tri dobijene utakmice. Jadranaše do 15. titule prvaka države, uzastopne šeste, dijele još dvije utakmice protiv Budve. Ukoliko jedna od ekipa ne bude maksimalna u prve tri utakmice, naredne dvije odlučujuće planirane su za 4. i 8 maj.

Trener Vladimir Gojković kazao je nakon utakmice da su Novljani imali dobro otvaranje meča.

“Vjerovao sam da će utakmica ići lakšim tempom, međutim izjednačili su. Moramo biti bolji”, jasan je Gojković.

TOK UTAKMICE:

Prva četvrtina počela je golom sjajnog Kanstantsina Avereke koji je iskoristio igrača vše (1:0). Slaven Kandić bio je na visini zadatka u ovom periodu, i zaključao gol za Budvane.

Drugi period otvorio je nezaustavljivi Đuro Radović golom za 2:0, potom je još jednom Radović bio bez greške (3:0). Ranđić Miroslav dao je gol za Budvane (3:1). Potopio je odbranu Budvana Uroš Vučurović golom za 4:1. Nisu imali rešenje Budvani za Averku Kanstantsina (5:1). Vučurović Uroš u svom stilu nadigrao je goste za 6:1. Nikola Bogdanović smanjio je prednost Novljana (6:2) a zatim je bio precizan i za 6:3. Nastavio je Stojčić Nenad seriju golova Budvana (6:4). Peterac je iskoristio brilijantni Đuro Radović za 7:4. Dragan Drašković potpio je Budvane za 8:4. Ranđić Miroslav bio je precizan za 8:5. Imao je pune ruke posla Kandić u ovom periodi, ali je sačuvao prednost Jadranaša.

Treći period započeo je Nikola Bogdanović golom za Budvane (8:6). Ćetković Petar bio je bolji od odbrane Novljana za 8:7, i Dragović Danilo bio je bez greške za izjednačenje (8:8). Drašković Dragan ponovo je donio prednost za Jadranaše (9:8). Borbeni Vladan Spaić pocijepao je mrežu gola Budvana za 10:8! Boganović Nikola pogodio je za 10:9. Potom je Petar Mijušković stavio na muke Budvane golom za 11:9.

Kakva majstorija Vladana Spaića na početku četvrtog perioda za 12:9! Dimitrije Obradović potopio je sve nade gostima golom za 13:9. I Dušan Banićević zatresao je gol Budvana i poveo Novljane do pobjede (14:9). Čelični Petar Tešanović odbranio je peterac!!! Bogdanović Nikola pogodio je za Budvane (14:10). Nisu imali gosti rešenje za perfektnog Dragana Draškovića (15:10). Smanjio je prednost Novljana Nikola Bogdanović golom za 15:11. Peterac je iskoristio Bogdanović Nikola (15:12). Mladi golman Jadrana Petar Tešanović otežao je igru gostima u ovom periodu.

PVK JADRAN CARINE: Slaven Kandić, Nikola Brkić, Danilo Radović, Dimitrije Obradović 1, Dušan Banićević 1, Kanstantsin Averka 2, Petar Mijušković 1, Filip Gardašević, Đuro Radović 3, Vladan Spaić 2, Dragan Drašković 3, kap. Marko Petković, Petar Tešanović, Uroš Vučurović 2, trener Vladimir Gojković.

VK BUDVA: Vitorović Milan, Ranđić Miroslav 2, Ćetković Sava, Ivanović Nikola, Dragović Danilo 1, Stojčić Nenad 1, Lobov Sergej, Vukmirović Marko, Bogdanović Nikola 7, Korać Andrija, Ćetković Petar 1, Franeta Branko, Bakić Filip, Dragović Nenad, trener Pejaković Drago.