Final Four: Jug bolji od Jadrana Carine, Radoviću trofej najboljeg mladog vaterpoliste

Vatepolisti Jadrana Carine poraženi su na završnom turniru regionalne lige, u polufinalu, od ekipe VK Jug 9:14 ( 2:5 2:3; 3:4; 2:2).

Jadranaš Đuro Radović proglašen je za najboljeg mladog igrača Regionalne lige. Novljani nisu igrali u punom sastavu zbog povrede ruke i šake Vlada Popadića, a zbog viroze spriječen je bio da igra i Martin Gardašević. Turnir se odigrava na bazenu Mladosti, na Savi, u Zagrebu.

 

Vladimir Gojković rekao je nakon meča da je Jug bio favorit.

jadran-carine-djuro-radovic“Imali smo više šansi nego što smo vjerovali prije početka utakmice, s obzirom da smo se teško oporavili od poraza protiv Marseja u Euro Kupu. U prvoj četvrtini nismo iskoristili nekoliko zicera. Teško je kad Jug ode na plus četiri”, jasan je Gojković.

Dodao je da ne može zamjeriti ništa igračima.

“Znam koliko im je teško, koliko su emotivno ispražnjeni. Sa nekim stvarima možemo bit zadovoljn”, zaključio je Gojković.

Utakmica za treće mjesto se ne igra, a trećeplasiranom ekipo smatra se ekipa koja je imala bolji plasman iz ligaškog dijela lige.

Nakon duela Mladosti i Jadrana splitskog znaće se kome pripada treće mjesto. Ukoliko Splićani izgube, naši Jadranaši zauzimaju treću poziciju.

TOK UTAKMICE:

Prva četvrtina počela je golom Danila Merkulova (0:1), a zatim je precizan bio i Alexandros Papanstasion za prednost Juga 0:2. Prvi gol za Jadran Carine postigao je sjajni Kanstantsin Averka (1:2). Golmana Novljana, Slavena Kandića, savladao je Luka Lozina za 1:3. Zatresao je mrežu Juga neustrašivi Đuro Radović (2:3). I za Xavi Garciju Kandić nije imao rešenje (2:4), a potim je i Loren Fatović uvećao prednost Juga golom za 2:5.

Jadranaš Uroš Vučurović bio je nepogrešiv u drugoj četvrtini (3:5). Odbranu Novljanja savladao je Maro Joković za 3:6. Nakon što je Danilo Radović skrivio peterac, precizan je bio Luka Lozina (3:7). Đuro Radović zatresao je mrežicu gola Juga za 4:8.

U trećem periodu Luka Lozina pogodio je za 4:9. Sjajan je bio Đuro Radović za 5:9. Kanstanstin Averka iskoristio je peterac i smanjio prednost Juga (6:9). Hrvoje Benić srušio je odbranu jadrana za 6:10, zatim je Benić bio bolji od Petra Tešnovića za 6:11. Kapiten momaka sa Škvera, Marko Petković, nezaustavljiv je bio za 7:11. Nepogrešiv je bio i Danil Merkulov (7:12).

Filip Križić u četvrtom periodu uvećao je prednost Dubrovčana (7:13). Brzo je na to odgovorio noćas sportski raspoložen Đuro Radović golim za 8:13. Nije Jug imao rešenje za Dragana Draškovića (9:13). Hrvoje Benić postavio je krajnji rezultat (9:14).

Utakmicu je sudio sudijski par Lazar Anđelić (SRB) i Andreja Stanijević, delegat je bio Srđan Miškivić (SRB).

PVK JADRAN CARINE: Slaven Kandić, Nikola Brkić, Danilo Radović, Dimitrije Obradović, Dušan Banićević, Kanstantsin Averka 2, Petar Mijušković, Filip Gardašević, Đuro Radović 4, Vladan Spaić, Dragan Drašković 1, Marko Petković 1, Petar Tešanović, Uroš Vučurović 1, trener Vladimir Gojković.

VK JUG CO: Toni Popadić, Marko Macan, Loren Fatović 2, Luka Lončar, Maro Joković 1, Xavi Garcia 2, Luka Lozina 2, Danil Merkulov 2, Filip Kržić 1, Marko Žuvela, Hrvoje Benić 3, Alexandros Papanastasion 1, Antonio Vukojević, Leo Cukrov, trener Vjekoslav Kobešćak.