U 4. kolu Lige šampiona Jadran je na bazenu u Trebinju poražen od mađarskog Ferencvaroša rezultatom 10:17 (1:4, 4:5, 2:4, 3:4). Za razliku od prvog kola u kojem je naš tim namučio jednog od favorita za osvajanje Lige šampiona u ovom meču gosti su bili ubjedljivi.

Prvi gol na meču postigao je Dmitri Kolod iz peterca za prvo i jedino vodstvo našeg tima u ovom meču. Nakon toga, gosti su preuzeli inicijativu i tokom cijelog meča kontrolisali tok utakmice.

matija-sladovic-jadran-ferencvaros-liga-sampionaMeđutim i pored odlične igre gostiju, naš tim nije uspjevao na pronađe igru, loše je funkcionisalo od golmana, odbrane pa do napada.

U našem timu istakli su se Danilo Radović i Matija Sladović sa po 2 postignuta gola.

Na početku smo primili dosta golova iz kontranapada dva na jedan i tri na dva. To je teško braniti, pogotovo kada imate plejadu ovako dobrih igrača kao Ferencvaroš. Ni u napadu nismo uradili stvari koje smo dogovorili, dosta smo bili spori, nismo bili ni blizu nivoa da ispariramo ovakvoj ekipi. Nadam se da ćemo izvući pouke. Najbitnije je da moji igrači vide kako ovo izgleda i da na narednim mečevima prikažemo bolju igru”, istakao je trener Petar Radanović.

Jadran – Ferencvaroš 10:17 (1:4, 4:5, 2:4, 3:4)

Bazen „Banje” – Trebinje.

Sudije: STAVRIDIS Georgios (GRE), BOURGES Julien (FRA).

Igrač više: Jadran 11(2), Ferencvaroš 9(5). Peterci: Jadran 3(3).

Jadran: Đurović, Kolod 1, Vučurović 1, Vukićević 1, Vujović, D. Radović 2, Nagaev 1, Gardašević, Gojković, Sladović 2, Čaraj 1, V. Radović 1, I. Radović.

Ferencvaroš: Szakonyi, Mandić 2, Pohl, Merkulov 1, Argyropoulos 1, Di Somma, Fekete 2, Vigvari 5, Nagy 2, Varga 2, Jansik, Damonte 2, Vogel.