Vaterpolisti Jadrana Carine poraženi su noćas minimalnom gol razlikom, u Francuskoj, od ekipe Marseja (CN Marseille) rezultatom 8:9 (3:0; 1:5; 2:2; 2:2), u prvoj finalnoj utakmici Euro Kupa. Druga finalna utakmica zakaza je za 13. april, u Nikšiću. Naši momci imali su noćas i podršku sa tribina.

Čovjek kojem se klanja Evropa, trener Vladimir Gojković, kazao je da je utakmica imala čudan tok i da je Jadran imao nevjerovatan pad u drugoj četvrtini, ali i da može biti zadovoljan sa ovim rezultatom.

“Imamo dosta dobar rezultat. U početku smo vodili igru, ali u drugoj četvrtini dosta grešaka. Loše smo koristili igrača više. Presudile su sitnice, neke odbijene lopte”, jasan je Gojković.

Jadranaš Vlado Popadić rekao je da je ovo bila teška i neizvjesna utakmica, kao što se i očekivalo.

“Na 4:0 možda je došlo do nekog opuštanja. Pokušali smo da odgovorimo na agresivni presing, nije bila prava reakcija. Posle smo morali da igramo gol za gol i da jurimo rezultat. Možda je taj jedan gol razlike i dobar da ne bi došlo do opuštanja pred drugu utakmicu”, istakao je Popadić.

TOK UTAKMICE:

Prva četvrtina počela je golom sjajnog Kanstantsina Averke (1:0), a zatim je precizan bio i Dragan Drašković za 2:0. Filip Gardašević srušio je odbranu Marseja za 3:0! Golman Novljana Slaven Kandić bio je sjajan ovaj period.

Brilijantni Dragan Drašković savladao je Marsej za 4:0. Prvi gol za domaćina dao je Marion-Vernoux (4:1), a potom i Kimbell za 4:2. I Bogdan Đurđić bio je bolji od golmana Slavena Kandića (4:3). Do izjednačenja dove je Izdinsky (4:4). Prednost Marseju donio je Thomas Vernoux (4:5).

Ante Vukičević postigao je bitan gol za Marsej u trećem periodu (4:6). Zadrhtala je odbrana Marseja pred Vladanom Spaićem koji je postigao gol za 5:6! Nisu imali rešenje Francuzi za savršenog Đura Radovića (6:6)! Izdinsky je doveo Marsej do nove prednosti (6:7).

U četvrtom periodu Đuro Radović potopio je odbranu Marseja za 7:7. Bogdan Đurđić pogodio je za 7:8 i donio prednost Marseju, a Vanpeperstraete bio je nepogrešiv za 7:9. Kapiten Jadrana Marko Petković bio je nepogrešiv za 8:9 i postavio je krajnji rezultat.

Utakmicu su sudili Birakis (Grčka) i Švarc (Izrael), LEN delegat bio je Firoiu (Njemačka).

PVK JADRAN CARINE: Slaven Kandić, Nikola Brkić, Vlado Popadić, Dimitrije Obradović, Dušan Banićević, Kanstantsin Averka 1, Petar Mijušković, Filip Gardašević 1, Đuro Radović 2, Vladan Spaić 1, Dragan Drašković 2, kapiten Marko Petković 1, Petar Tešanović, trener Vladimir Gojković.

NC MARSEILLE: Arshak Hovannisyan, Tom Christiaens, Mathias Olivon, Michael Izdinsky 2, Jackson Kimbell 1, Thomas Vernoux 1, Pierre-Federic Vanpeperstraete 1, Bogdan Đurđić 2, Romain Marion-Vernoux 1, kapiten Igor Kovačević, Ante Vukičević 1, Alexander Camarasa, Miloš Šćepanović, trener Marc Amardeilh.