Bliži se prva polufinalna utakmica LEN Euro Kup-a PVK Jadran Carine – OSC Budapest, a povodom toga na današnjem presu u Trofejnoj Sali kluba, direktor Miloš Mračević, istakao je da je sve spremno za susret Jadrana i OSC-a, te da je sjutra kontrola bazena.

„Ekipa OSC-a dolazi dan pred utakmicu, sjutra. Pozivam sve Novljane, Jadranaše i ljubitelje vaterpola da podrže naše vaterpoliste, jer im je zaista potrebna glasna podrška. Probaćemo da napravimo što pozitivniji rezultat. Za sve one koji nisu u mogućnosti da dođu, koji nisu iz Herceg Novoga, prenos će biti na RTCG-u, od 17.50 časova“, poručio je Mračević.

Trener Vladimir Gojković kazao je da je ovo veliki meč i izazov za Jadran, koji je u izmjenjenom sastavu.

„Treći put u istoriji klub igra polufinale Evropskog takmičenja, to je velika stvar. Za to se spremamo od osvajnja Kupa Crne Gore. Mislim da smo dosta toga uradili što smo planirali. Dolazi nam jedan veliki protivnik koji i na papiru ima vjerovatno bolju ekipu od naše, ali ne bih im dao ulogu favortita kad igramo kući. Želimo pobjedu, tako ćemo se postaviti od prvog sekunda utakmice, izboriti rezultat, a kasnije razmišljat o revanšu“, poručio je Gojković.

Kapiten momaka sa Škvera, Marko Petković, kazao je da Jadranaši dugo čekaju ovaj meč i da su fizički spremni.

„Svi mislim da smo spremi, taktički još dva tri treninga da se detalji ponove. Ekipa je motivisana, velika je želja i motiv. Vjerujemo i mislimo da možemo do pobjede“, naglasio je Petković.

Mladi Jadranaš Đuro Radović, kazao je da ih čeka veliki izaziov i jako teška utakmica. Ali i poručio da Jadran ima spreman tim.

„Do sada niko nas nije nadigrao u Igalu. Ako budemo igrali kao treba, pokazaćemo da oni nemaju šta da traže ovdje. Imamo velike šanse, spremni smo i motivisani. Treba da budemo svi kao jedan i nema zime za nas“, jasan je Radović.

Dodao je da OSC jeste kvalitetna ekipa, pokrivena na svim pozicijama, sastavljena od mađarskih, srpskih i crnogorskih reprezentativaca, ali da misli da Jadran ima velike šanse.

Ovaj susret zakazan je za srijedu 23. januar, u 18 časova.