Vaterpolisti hercegnovskog Jadrana slavili su noćas, na domaćem terenu, protiv OSC-a rezultatom 11:10 (0:3; 6:3; 4:3, 1:1) u prvoj polufinalnoj utakmici LEN Euro Kupa.

Posebnu podršku sa tribina vaterpolistima Jadrana, sa ostalim navijačima, pružila su i djeca Dječjeg doma “Mladost”, iz Bijele.

Nakon ove utakmice jasno je da Jadran može da zaprijeti kvalitetom mladih igrača i velikim klubovima, u kojima su svoje mjesto našli i nekadašnji igrači Jadrana i reprezentativci Crne Gore.

Na klub sa Škvera možemo gledati i kao na klub koji otvara vrata u svijet svojoj djeci i igračima. A da to bude tako zaslužni su treneri i Uprava kluba.

Trener Jadrana Vladimir Gojković kazao je nakon utakmice da je ovo bio težak meč i čestitao OSC-u na igri.

“Imali smo loš početak, ali uspjeli smo da se vratimo. Pokazali smo karakter, što je bitno za mladu ekipu. Nismo imali mirnoću kada je trebalo. Imali smo dobar tempo, mogli smo proć i bolje”, kazao je Gojković.

Dodao je da je njegov tim bio u problemu sa ličnim greškama, ali da su svi bili motivisani i da se nema šta kome zamjeriti.

Tok utakmice:

Prva četvrtina počela je golom Kristijana Manherca za 0:1. Nakon toga Novljani nisu iskoristili igrača više. Ubrzo, Sava Ranđelović savladao je Slavena Kandića za 0:2. Naš Kandić je potom odbranio šut Nemanje Ubovića. Ipak, Branislav Mitrović zaustavio je šut Kanstantsina Averke. Žestok duel vodili su centar Jadrana Vladan Spaić i Lukas Seman. Jadran se odbranio sa igračem manje, ali šut Vlada Popadića nije ugrozio OSC. Erdelji Balaš pogodio je mrežu Jadrana za 0:3. Drugog igrača više nisu iskoristili Novljani. Šuti iz igre u ovom periodu OSC-a 3 od 5, Jadrana 0 od 7.

Druga četvrtina nastavljena je u jakom ritmu igre. Prvi gol za Jadran dao je talentovani Đuro Radović (1:3), za njega Mađari ovaj put nisu imali rješenje. Vrlo brzo, silovitim šutem Dimitrije Obradović pogađa za 2:3, i daje nade Jadranašima. Gergo Kovač savladao je odbranu momaka sa Škvera za 2:4. Pokazao je Kanstantsin Averka golom za 3:4 da Jadran može da zaprjeti svima. Erdelji Balaš je pogodio mrežu Jadrana za 3:5. Siloviti Filip Gardašević srušio je odbranu Mađara (4:5). A savršeni Đuro Radović zatresao je mrežu OSC-a i doveo Novljane do izjednačenja (5:5) i pokazao Evropi kakvu Jadran mladost ima! Nezaustavljivi kapiten Marko Petković, iskusno je iznenadio golmana OSC-a za 6:5. Na drugoj strani, vrlo brzo, Kandić nije uspio da sačuva prednost Jadrana koju je ugrozio Erdelji (6:6).

Početak treće četvrtine najavio je još jači ritam igre. Borba na obje strane bazena nije izostala, a Kristijan Manherc  pogodio je mrežu Jadrana za 6:7. Ipak, neustrašivi Dragan Drašković doveo je svoj tim do izjednačenja (7:7). Balaš Haraj dobio je žuti karton. Biser sa Škvera, Vlado Popadić srušio je odbranu OSC-a golom za 8:7. Svojim trećim golom brilijantni Đuro Radović pocijepao je mrežu OSC-a 9:7 i još jednom pokazao kvalitet Jadrana. Zatim je Kristijan Manherc smanjio prednost Novljana na 9:8. Napad sa igračem više iskoristio je Kanstantsin Averka golom za 10:8 i donio velike nade Jadranašima za pobjedu. Kandića je još jednom nadigrao Erdelji za 10:9. Treneri obje ekipe dobili su po žuti karton.

Sa golom prednosti zaplivali su Jadranaši u četvrtom periodu igre. Kandić je uspio da zaustavi šut Erdeljija. Neustrašivi, borbeni, Vladan Spaić poveo je Novljane do pobjede golom za 11:9. Salamon Ferenc je zatresao mrežu Jadrana za 11:10, ali je Jadran došao do velike pobjede.

Utakmicu je sudio sudijski par Raffaele Colombo (Italija) i Gernot Haentschel (Njemačka). Delegat ove utakmice bio je Sandro Bitaze.

PVK JADRAN CARINE: Slaven Kandić, Nikola Brkić, Vlado Popadić 1, Dimitrije Obradović 1, Dušan Banićević, Kanstantsin Averka 2, Petar Mijušković, Filip Gardašević 1, Đuro Radović 3, Vladan Spaić 1, Dragan Drašković 1, Marko Petković 1, Petar Tešanović, trener Vladimir Gojković.

OSC BUDAPEST: Mitrović Branko, Brguljan Draško, Manhercz Krisztian 3, Ranđelović Sava 1, Salamon Ferenc 1, Kovacs Gergo 1, Seman Lukas, Toth Marton, Erdelji Balazs 4, Ubović Nemanja, Bundschuh Erik, Harai Balazs, Levai Marton, trener Vad Lajos.