Na XI sjednici Skupštine Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, koja je održana danas u Podgorici, u hotelu Ramada, za novog predsjednika Saveza izabran je dr Đuro Marić.

Skupštini je prisustvovalo 11 od 18 delegata (16 pravo glasa), od čega 9 koji su imali pravo glasa su jednoglasno podržali kandidaturu gospodina Marića. Podsjećamo, Skupština je sazvana na inicijativu dva najveća crnogorska kluba, PVK Jadran i VPK Primorac, uz zahtjev osam delegate i četiri kluba, kako je predviđeno Statutom VPSCG.

Za potpredsjednika Saveza izabran je proslavljeni crnogorski vaterpolista Antonio Petrović. Za predsjednika Skupštine VPSCG izabran je Mirza Krcić, predstavnik VPK Primorac.

Izabran je i Upravni odbor VPSCG koga čine pored predsjednika i potpredsjednika VPSCG, još Aleksandar Bojanić (PK Buuterfly Nikšić), Miloš Mračević (PVK Jadran Herceg Novi), Dejan Bajić (direktor Generali osiguranja i doskorapšnji predsjednik VPSCG) i kapiten vaterpolo reprezentacije Draško Brguljan. Preostala mjesta biće opredijeljena za sponzore VPSCG.

Izabrani predstavnici u organima VPSCG saglasni su da je što hitnije potrebno izvršiti statutarnu promjenu u dijelu ovlašćenja predsjednika Saveza, potpredsjednika i UO, dijela organizacionih poslova, kao i dijela finansijskih kontrola i iskaza.

Imenovani organi su saglasni da će u narednom period raditi na tome da vaterpolo sport u Crnoj Gori dobije veću i posebnu pažnju od strane države, kao i to da će se raditi na stvaranju boljih uslova u smislu finansijske podrške klubovima i podrške klubovima plivanja i vaterpola u sredinama gdje postoje uslovi, a gdje nema dovoljno stručnog kadra.

Predsjednik Marić je izrazio posebno zadovoljstvo što je dobio podršku VPK Primorac Kotor i na taj način se pokazalo da dva najstarija i najtrofejnija vaterpolo i plivačka kluba svoj rivalitet drže u bazenu, a interes vaterpola i plivanja stavljaju iznad klupskih interesa. To svakako obavezuje u budućnosti prilikom nekih novih izbora isto takav odnos Jadrana prema Primorcu.

Na kraju, novoimenovani organi Saveza daju punu podršku selektoru vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimiru Gojkoviću, sa željom da se postigne što bolji rezultat u završnici Svjetske lige u Gruziji I na Olimpijskim igrama u Tokiju.