U prvom kolu drugog turnira Lige šampiona koji se igra u Budimpešti Jadran je pretrpio poraz od italijanske Breše rezultatom 6:11 (1:4, 2:1, 0:2, 3:4). Jadran na turniru u Budimpešti nastupa u oslabljenom sastavu, bez: Đura Radovića, Dušana Banićevića, Dimitrija Obradovića i Nikole Brkića. Vaterpolisti Jadrana su imali dobrih momenata u duelu sa Brešom, pogotovo u drugoj četvrtini, ali nisu mogli da izbjegnu poraz na startu drugog turnira grupe B Lige šampiona.

Italijani su s dva gola otvorili utakmicu, Marko Petković je smanjio na 2:1, da bi Breša do kraja prve četvrtine napravila prvu osjetljiviju razliku i povela 4:1. Jadran kasnije je smanjio na 4:2, pa 5:3 pogocima Danila Radovića, ali je u drugom poluvremenu do izražaja došla snaga Breše. Jedan od favorita grupe je imao i plus šest u posljednjoj četvrtini (9:3), da bi izabranici Petra Radanovića s tri vezana gola (2 Kanstantina Averke, te Martina Gardaševića) u finišu ublažili poraz.

Jadran u srijedu od 19 sati igra protiv Barselonete, koja je danas u derbiju izgubila od Ferencvaroša rezultatom 11:10.

Jadran – Breša 6:11 (1:4, 2:1, 0:2, 3:4)

Budimpešta – “Duna arena”.

Sudije: Stavridis (Grčka), Gomes (Španija).

Igrač više: Jadran 6 (4), Breša 6 (4). Peterci: Breša 3 (2).

Jadran: Tešanović (15 odbrana), D. Radović 2, Vučurović, Vujičić, Vujović, Averka 2, Murišić, Gardašević 1, Musket, V. Radović, Stevović, Petković 1, Đurović.

Breša: Del Lungo (osam odbrana), Dolće 1, Prešuti, Lazić 1, Joković 3, Nikolaidis, Rencuto-Jodiće 1, Kanela 1, Alesijani 1, Vlahopulos, Di Soma 2, Đito 1, Đanaza.