Bez plasmana u finale Evro Kupa

U drugoj utakmici polufinala Evro Kupa Jadran Carine je na gostovanju u Budimpešti pretprio poraz od ekipe Ferencvaroša. Jadran je u prvoj utakmici u Igalu bio bolji Ferencvaroša rezultaom 12:11, ali zbog poraza u drugoj utakmici rezultaom 4:6 nije uspjeo da se plasira na Finale Evro Kupa.

Jadran je otvorio igračem više ali bez uspješne realizacije. Već u sljedećem napadu Ferencvaroš takođe ne koristi priliku sa igračem više. Ipak u petom minutu prvi gol na utakmici postiže Daniel Varga i dovodi domaćina u vodstvo 1:0. Na svega 45 sekundi prije kraja prve četvrtine sjajan šut Vidovića koji završava iza leđa Vogela i prvo izjednačenje na utakmici 1:1. Prvi period je obilježila sjajna odbrana našeg tima kojoj je doprinjeo Šćepanović sa sjajnim intervencijama.

jadran-carine-novosti-170218-1Pješivac već u drugom minutu druge četvrtine pogotkom sa igračem više dovodi naš tim u vodstvo od 1:2. Dugo su naši igrači odolijevali napadima mađarskog tima, sve do 1:44 prije kraja četvrtine kada je Mitrović postigao gol iz kontra napada i izjednačio rezultat na 2:2.

Treći period otvara Varga pogotkom u dovodi Ferencvaroš u novo vodstvo 3:2. Na tri minuta prije kraja treće četvrtine obostrano isključenje na utakmici, pa je u tom napadu Bojan Banićević preuzeo ulogu centra i efektnim pogotkom poravanao rezultat na 3:3. Merkulov posije više šuteva konačno pronalazi put do gola i pogotkom sa 7 metara dovodi naš tim u vodstvo od 3:4, što je bio i konačan rezultat na kraju trećeg perioda.

U posljednjem periodu naš tim igra čvrstu odbranu ali mađarski tim sa igračem više uspjeva da postigne gol i još jednom na utakmici dovede do izjednačenog rezultata 4:4. Na 2:23 prije kraja Janšik postiže gol iz kontra napada i dovodi Ferencvaroš u vodstvo od 5:4. Madaraš na 48 sekundi prije kraja utakmice postiže gol i time postavlja konačan rezultat 6:4, što je bilo dovoljno za plasman u Finale Evro Kupa.

FTC Ferencvaros – Jadran Carine 6:4 (1:1, 1:1, 1:2, 3:0)

Bazen u Budimpešti.

Sudije: Margeta (Slovenija), Naumov (Rusija).

Igrač više: FTC Ferencvaros 9(1), Jadran Carine 6(1).

FTC Ferencvaros: Gárdonyi, Avramović, Madaras 2, Katonas, Nyeki, Sziranyi, Dory, Toth, Varga 2, Jansik 1, Ćuk, Mitrović 1, Vogel.

Jadran Carine: Kandić, Ukropina, Popadić, Kovačić, Vidović 1, Merkulov 1, Baničević 1, Gardašević, Radović, Petković, Spaić, Pješivac 1, Šćepanović.