Trenažne aktivnosti plivačkog i vaterpolo kluba JADRAN CARINE za tekuću godinu završavaju se u subotu 30. decembra, nakon čega slijedi sedmodnevna pauza.

Plivačke i vaterpolo selkecije nastavljaju sa radom u ponedeljak 08. Januara 2018. godine, za kada je zakazan i početak upisa novih članova u školu plivanja i vaterpolo. Za sve nove polaznike škole rođene 2008. godine i mlađe koji se tokom januara 2018. godine upišu u školu obezbijeđeno je besplatno treniranje do kraja februara. Treninge škole plivanja vode iskusni treneri Željka Ivičević i Milica Ćorović, a treninzi tokom zimskog školskog raspusta biće organizovani svakog radnog dana od 15:00h na bazenu Instituta Igalo.

„Dani zimskog školskog raspusta s obzirom da nema školskih obaveza idealni su za početak treninga. Takođe ovom akcijom besplatnog treniranje željeli smo da izađemo u susret svoj djeci koja tokom raspusta ne odlaze na zimovanja da besplatno mogu probati trenažne aktivnosti u našem klubu te evenualno odabrati plivanje i vaterpolo kao svoj omiljeni sport“ – poručuju iz kluba.

Da bi se stiglo do nivoa vrhunskog plivača ili vaterpoliste, potrebno je mnogo rada. Ono odakle polazi jedan vrhunski plivač ili vaterpolista, je škola plivanja. „Jadranova škola plivanja” se sastoji iz tri dijela. U prvom se uči pravilan položaj tijela u vodi i disanje. Zatim se uče tehnike plivanja, a u poslednjoj dijelu se svrstavaju plivači koji znaju sve četiri tehnike plivanja. Iz tog trećeg dijela, u zavisnosti prema preferencijama i sklonostima, djeca se raspoređuju u plivačke ili vaterpolo sekcije.