Šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, ambasadorka Oana Kristina Popa, posjetila je plivačkih vaterpolo klub Jadran, kao jedini sportski kolektiv koji je već uspiješno pripremio i sproveo tri EU projekta. Na početku posjete ambasadorka Popa je obišla ljetnji bazen na Škveru na kom su se odvijali treninzi plivača i vaterpolista uprkos kišnom danu, a zatim se u trofejnoj sali kluba upoznala sa bogatom istorjijom kluba starom skoro 100 godina.

Predstavnici kluba upoznali su ambasarorku o problem s kojim se klub i grad Herceg Novi susreo kada je u pitanju zimski bazen Instituta Igalo te o planovima pokrivanj bazena na Škveru balonom kao jednim brzim i efikasnim rješenjem u ovom trenutku. Podvučeno je da je sportska infrastruktura veliki problem CG sporta. Takođe istaknuto je da će klub i dalje shodno programskim mogućnstima aplicirati za EU sredstva na EU projektima kako bi svojim plivačima i vaterpolistima omogućili što bolje uslove za rad i napredak.

Delegacije-Evropske-unije-u-Crnoj-Gori-jadran-herceg-noviKao uspomenu na ovu posjetu ambasadorki Oani Kristini Popi direktor kluba Miloš Mračević uručio je potpisanu vaterpolo loptu i zastavu kluba, a ambasadorka Popa je obećada da će se rado odazvati na poziv povodom proslave 100 godina kluba koja će biti urpiličina u julu 2022. godine.

Ovim povodom ambasarorka Popa je izjavila: „Danas sam imala zadovoljstvo da posjetim plivački i vaterpolo klub „Jadran“. Herceg Novi ima sve razloge da bude ponosan na ovaj sportski klub. I EU ima sve razloge da bude zadovoljna kako se ovdje troši novac njenih poreskih obveznika. „Jadran“ nije samo dom izuzetnih sportista, već je i vrlo uspješan korisnik niza projekata koje finansira EU, a koji su doprinijeli regionalnoj kulturnoj razmjeni i zaštiti životne sredine.