Na samom početku mjeseca obavljene su osmodnevne pripreme juniorskih reprezentacija Crne Gore i Rusije (godište 1998. i mlađi) za prve Evropske Igre koje su se održale u Bakuu (Azerbejdžan). U periodu 05-18 jun u Herceg Novom na pripremama je boravila juniorska ekipa Galatasaraja (TUR) koja je sa Jadranovom ekipom godišta 2000/01 svakodnevno sparingovala.

Takođe tokom proteklog mjeseca na zajedničkim treninzima sa našim mlađim selekcijama boravile su ekipe: Radnički Kragujevac sa dvije selekcije, Vojvodina iz Novog sada sa četiri selekcije, te Spartak iz Subotice sa jednom selekcijom. Sa svim pomenutim ekipama odigran je veliki broj trening utakmica.

Od 21. juna pa sve do sjutra, u Herceg Novom na pripremama se nalaze seniorska i omladinska reprezntacija Kazahstana koje se spremaju za Svijetsko Prvenstvo u julu/avgustu odigrava u Kazanu (RUS) odnosno omladinskom Svjetskom Prvenstvu koje se u septembru odigrava u Almati (KAZ). Prva ekipa Jadrana je na najbolji mogući način iskoristila boravak reprezentacija Kazahstana, te već na početku priprema za narednu takmičarsku sezonu, koje su počele 01. juna, odigrala veći broj trening utakmica, koje su od velikog značaja u pripremnom periodu.

Seniorske reprezentacije Crne Gore i Grčke takođe obavljaju zajedničke treninge na bazenu Jadran od 29 juna do 04 jula kada reprezentacija Grčke odlazi, a Crna Gora nastavlja pripreme u Herceg Novom  u periodu 06-08 jul.

Nakon završetka školske godine inteziviran je rad Škole plivanje te pojačan upis najmlađih članova. Takođe u ranim jutarnjim časovima,na bazenu Jadran može se primjetiti interesantan prizor, nesvakidašnji na bazenima u Crnoj Gori, treninzi ekipe sihronog plivanja Yunost iz Moskve.