Proteklog vikenda odigrana su dva turnira Prvenstva Crne Gore za mlađe vaterpolo kategorije. Mladi vaterpolisti Jadrana Carine bili su ubjedljivi te u 8 utakmica zabilježili isto toliko pobjeda.

U Budvi odigran je prvi turnir Prvenstva Crne Gore za najmlađu uzrasnu kategoriju igrača rođenih 2007. godine i mlađih. Na turniru su pored standardnih učesnika državnih prvenstva: Jadrana Carine, Primorca, Cattara i Budve učestvovale i po prvi put ekipe Aquatic Verde iz Podgorice i VK Nikšić iz Nikšića. Turnir se igrao po sistemu svako sa svakim u pet kola. Igrači Jadrana Carine bili su više nego ubjedljivi u svim utakmicama te su sve protivnike ubjedljivo savladali. U prvom kolu zabilježena je pobjeda nad novajlijom Aquatic Verde sa ubjedljivih 22:1, u drugom kolu je savladana domaćin Budva rezltatom 14:2, u trećem VK Nikšić 16:0. Poslijednjeg dana turnira savladane su obije Kotorske ekipe i to Cattaro sa 12:1 i Primorac 9:3. Sve u svemu izuzetno usiješan nastup Jadranaša sa pet pobjeda u pet utakmica, sa postignutih 73 i primljenjih 7 golova, sa gol razlikom od +66 golova.

Za Jadran Carine na ovom turniru nastupili su: Aleksa Mandić, Vasilije Pakaški, Marko Nikezić, Vladan Gardašević, Vuk Radović, Aleksandar Vavić, Danilo Stupar, Strahinja Gojković, Nikola Petrović, Miljan Bošković, Nemanja Motika, Ognjen Vučetić, Todor Nikčević, Luka Todorović, Jovo Knežević, Miloš Nikezić, Miloš Stijepčić i Matija Kosić. Trener ekipe Dušan Ivanovski.

U Herceg Novom je odigran turnir Prvenstva Crne Gore za igrače rođene 2002. godine i mlađe. I na ovom turniru jadranaši su bili ubjedljivi. U tri utakmice upisane su 3 pobjede. Redom su savladane ekipe Budve 11:5, Primorca 13:5 i Cattara 11:5. Postignuto je 35 a primljeno 15 golova sa gol razlikom + 20 golova.

jadran-carine-mladi-180305_1Boje kluba na ovom turniru za Jadran Carine su branili: Ilija Radović, Maksim Ogurlić, Jovan Vujović, Nikola Roćenović, Stefan Subotić, Balša Novosel, David Stevović, Vasilije Radović, Damjan Vujičić, Filip Aleksić, Matija Sladović, Vasilije Petković, Miloš Simović, Ivan Konjević i Sava Đorđević. Trner ekipe: Zoran Ivanovski.

Pored pomenutih utakmica mlađih vaterpolo selekcija, seniori Jadrana Carine su u subotu u bokeljskom derbiju savladali Primorca iz Kotora 13:5 u utakmici Reginalne vaterpolo lige čime su vaterpolisti Jadrana Carine u 3 dana u 9 utakmica upisali 9 pobjeda.