Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković saopštio je spisak, na kome se nalazi 13 igrača, za Svjetsko prvenstvo u Budimpešti Svjetsko prvenstvo u Budimpešti je na programu od 17. do 29. jula.

Od igrača iz redova našeg kluba tu su: Bojan Banićević, Aleksa Ukropina, Đuro Radović, Marko Petković. Pored igrača i selektora iz redova Jadrana u stručnom štabu je i pomoćni trener Zoran Ivanovski, fizioterapeut Dejan Mihajlović i doktor Predrag Dabović.

Na spisku su takođe:

golmani: Miloš Šćepanović (Marsej), Dejan Lazović (Verona);

bekovi: Uroš Čučković (Eger), Bojan Banićević (Jadran Carine);

spoljnji igrači: Draško Brguljan (OSC), Darko Brguljan (Hanover), Aleksandar Radović (Hanover), Dragan Drašković (Crvena zvezda), Aleksa Ukropina (Jadran Carine), Đuro Radović (Jadran Carine), Marko Petković (Jadran Carine);

centri: Saša Mišić (Miškolc) i Nikola Murišić (Steaua).

Na spisku je i Vladan Spaić koji će trenirati sa selekcijom do polaska za Budimpeštu.

„Nama je cilj da budemo prvi u grupi. Igramo prvi meč sa Kanadom koji je izuzetno važan. Dobro ćemo se spremiti za tu utakmicu. Biće teška jer se igra u jutarnjem terminu. Ali, znamo koliko nam je važna, i znamo da smo kvalitetniji. Ponavljam, cilj je da osvojimo prvo mjesto u grupi, i onda da se okrenemo četvrtfinalu, ko god dođe borićemo se za prolazak među četiri najbolje ekipe. No, idemo meč po meč. Imamo veliki broj mladih igrača koji će prvi put biti na velikom takmičenju. Međutim, prošli smo dosta toga tokom treninga, turnira i sparing mečeva, tako da vjerujem da će biti na nivou koji se traži od njih”, istakao je Gojković.