Jadran uručio najveće priznanje kluba Borisu Čukvasu

Share to Facebook Share to Twitter Share to Google Plus

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Jadran uručio najveće priznanje kluba Borisu Čukvasu

Vaterpolo plivački klub Jadran Carine, sa Škvera, nikada ne zaboravlja one koji su ispisali istoriju kluba zlatnim slovima. Na sjednici Skupštine kluba, održane 29. oktobra 2018. godine, donijeta je odluka o dodjeli najvećeg priznaja  Jadrana Carine, “Počasni član kluba”. Priznanja su uručena 26. decembra prošle godine, a 8. marta 2019. godine priznanje je dodijeljeno i Borisu Čukvasu. U oktobru nije bio prisutan u Herceg Novom, pa se predsjednik Skupštine kluba, Boro Mračević, sastao sa njim u Beogradu.

Čukvas je istakao da mu je mnogo drago zbog priznanja.

„Prije svega, znam šta je Jadran meni bio od  moje 11. godine kada sam došao na Škver. I svjestan sam toga šta sam ja bio Jadranu”, rekao je Čukvas.

Dodao je da mu priznanje znači puno.

„Škver i Jadran  su za mene bili i ostali  nešto najljepše u  životu. Mladost  sam proveo tamo, to su najljepše uspomene”, zaključio je Čukvas.

boris-cukvas-jadran-herceg-novi-2Kao igrač Jadrana bio je registrovan od 2. juna 1949. godine. U  beogradski Partizan je prešao 1960. godine. Bio je trener i igrač Partizana od 1961. do 1967. Sa “crno bijelima” osvojio je četiri titule prvaka Evrope. Nakon toga, bio je i dvije godine  selektro reprezentacije Jugoslavije. Jedan od najboljih bekova Jadrana i reprezentacije Jugoslavije životni put vezao je za turizam.

Čukvas je sa Jadranom ostvario značajne rezultate. Učetsvovao je na i zimskom prvenstvu 1959. godine i odigrao  četiri utakmice, postigao dva gola. Zatim je godinu kasnije odigrao sedam utakmica i upisao pet golova.

Na državnim prvenstvima, za Jadranaše, odigrao je ukupno deset sezona, 102 utamice na kojima je postigao  ukupno 57 golova. Tokom prvenstva 1951. godine, odigrao sedam utamica i postigao dva gola. I 1952. godine odigrao je sedam utakmica u kapici Jadranovih boja, i upisao pet golova. Godine 1953. Čukvas je odigrao deset utakmica za tim sa Škvera i postigao tri gola,  a  1954. Upisao je 14 utakmica i pet golova.  Godinu kasnije zaplivao je za Jadran na 14 utakmica i tri puta bio precizan za pogodak. I 1956. Bio je dio vaterpolo tima Novljana na dreset utakmica, upisao je tri gola. Čukvas je 1957. godine za Jadran odigrao deset utakmica i bo precizan sa šest golova. Na deset utakmica postigao je 11 golova  1958, a naredne godine odigrao je deset utakmica i upisao devet golova. I 1960.  godine, na državnom prvenstvu, odigrao je deset utakmica za Jadranaše i postigo sedam golova.

Titule državnog prvaka Čukvas je osvojio sa Jadranom 1958. i 1959. godine. U svojoj bogatoj vaterpolo istoriji ima upisan osvojeni Prvi  zimski vaterpolo KUP FNRJ 1959. godine.

Sa reprzenatcijom Jugoslavije učetsvovao je na Evropskom prvenstvu 1958. i 1962. godine. Četvrto mjesto zauzeo je sa reprezentacijom na Olimpijskim igrama, u Rimu, 1960. godine. Takođe, bio je učesnik i Mediteranskih igara 1959. i 1963. godine, kao i na Univerzijadi 1957. i 1961. godine.


Generalni sponzor     Pokrovitelj

opstina-herceg-novituristicka-organizacija-herceg-novi

Sponzori

Institut IgaloVal GojkovićMS KatunjaninsabbencomRadio JadranHotel PerlaCaffe Pizzeria TwinsVodovod i kanalizacija Herceg Noviskorpion-herceg-novisportske-kladionice-lobparking-servis-herceg-novidelfinakrusolovcen-bankamg-mivela-jadran-carineNorthstar