Plivači Jadrana Carine zaplivali za Crnu Goru na igrama malih zemalja Evrope

Plivači Jadrana Carine zaplivali za Crnu Goru na igrama malih zemalja Evrope

Plivači plivačkog vaterpolo kluba Jadran Carine, koji su nastupali za reprezentaciju Crne Gore na Igrama malih zemalja Evrope u Podgorici, postigli su dobre rezultate. Istako se Jadranaš Vasilije Andrić koji je zaplivao 100 delfin 01:02,63 i oborio državni rekord za kadete.

"Naša je želja bila da otplivaju svoje najbolje rezultate i da budu na tom nivou, zato što je ovo tek početak sezone u velikim bazenima pa je svaki bolji rezultat od prethodnog uspjeh", istakao je Adrović.

Selektor je naglasio da je Vasilije Andrić obaranjem državnog rekorda za kadete, napravio iskorak u svojim rezultatima.

Ljubica Bošković zaplivala je 100 slobodno 01:02,66 i time popravila lični rekord za 40 stotinki. Takođe, zaplivala je 50 slobodno 28,52 i popravila lični rekord.

"Ljubica je popravila svoje lične rekorde i time pokazala da se u narednom periodu na nju može računati", pojasnio je Adrović.

Anđela Antunović zaplivala je 100 slobodno najboljim svojim rezultatom sezone 01:01,84.

"Anđela se vratila nekim svojim vremenima od prije. Nije isplivala svoja najbolja vremena, ali se približila tim vremenima", kazao je Adrović.

Kako je dodao, Toni Kandić i Aleksa Radović plivali su slabije od očekivanog.

Igre malih zemalja Evrope održane su od 27. maja do 1. juna, u Crnoj Gori. Takmičenje u plivanju održano je na otvorenom olimpijskom bazenu u Podgorici, od 28. do 30. maja,i kvalifikaciono je za Svjetsko prvenstvo 2019. i Olimpijske Igre 2020. godine u Tokiju. Plivačku selekciju Crne Gore vodili su treneri Danijela Franeta i Sead Adrović, koji je trener plivača Jadrana Carine.

Generalni sponzor     Pokrovitelj

opstina-herceg-novituristicka-organizacija-herceg-novi

Sponzori

Institut IgaloVal GojkovićMS KatunjaninsabbencomRadio JadranHotel PerlaCaffe Pizzeria TwinsVodovod i kanalizacija Herceg Noviskorpion-herceg-novisportske-kladionice-lobparking-servis-herceg-novidelfinakrusolovcen-bankamg-mivela-jadran-carineNorthstar