“Borac Grand Challenge“: Jadranašima 11 medalja i dva oborena državna rekorda

“Borac Grand Challenge“: Jadranašima 11 medalja i dva oborena državna rekorda

Plivačka ekipa Jadrana Carine, vođena trenerom Seadom Adrovićem, osvojila je 11 medalja (šest zlatnih, tri srebrne i dvije bronzane) na međunarodnom plivačkom mitingu „Borac Grand Challenge“, čiji je organizator PK Borac iz Banja Luke. Kod Novljana se istakao Vasilije Andrić  obaranjem dva državna rekorda, za kadete. Bio je odličan na 100 metara delfin stilom i 100 metara slobodno. 
 
Borac Grand Challenge 2019 143
Trener Sead Adrović kazao je da je zadovoljan ostvarenim rezultatima, te da ga posebno raduje što su njegovi plivači oborili lične rekorde u gotovo svim disciplinama.
 
Borac Grand Challenge 2019 164
 
“Nije bila velika konkurencija, naredne godne će biti zanimljivije jer će takmičenje biti održano 28. jula. Posebno bih istakao rekorde koje je oborio Vasilije Andrić. Muška ekipa je popravila svoje lične rezultate, dok je curama to išlo malo lošije”, rekao je Adrović.
 
Borac Grand Challenge 2019 615
 
REZULTATI:
Prvi dan, I dio plivanje za finale: Anđela Antunović isplivala je 100 metara slobodnim stilom i trku završila prva, a slijedila ju je Ljubica Bošković. Toni Kandić na 400 metara slobodno bio je prvi, dok je peti isplivao 100 metara slobodnim stilom. Vasilije Andrić  trku je završio drugi na 100 metara slobodno, dok je na 50 metara delfin bio trećeplasirani. Aleksa Radović  isplivao je 100 metara slobodno i 50 metara prsno i trke završio četvrti. Đorđe Grbić trku 100 metara slobodno završio je deseti.
 
Borac Grand Challenge 2019 612
 
Prvi dan, II dio finale: Anđela Antunović isplivala je 100 metara slobodnim stilom i okitila se zlatom, dok je Ljubica Bošković uzela srebro. Toni Kandić bio je zlatan na 400 metara slobodno, a Vasilije Andrić je oborio državni rekord, za kadete, na 100 metara slobodnim stilom i osvojio srebrnu medalju.
 
Borac Grand Challenge 2019 581
 
Drugi dan, III dio plivanje za finale: Anđela Antunović zauzela je drugo mjesto isplivavši 200 metara slobodnim stilom, kao i 50 metara. Ljubica Bošković isplivala je 50 metara slobodno i trku završila prva. Toni Kandić bio je prvi na 200 metara slobodno, dok je isplivao 100 metara delfin stilom dovoljno za treće mjesto. Vasilije Andrići isplivao je 100 metara delfin i trku završio prvi, a 50 metara slobodno završio je peti.  Aleksa Radović bio je drugi na 100 metara prsno, a četvrti na 50 metara slobodno. Đorđe Grbić deseti je isplivao 50 metara slobodnim stilom.
 
Borac Grand Challenge 2019 579
 
Drugi dan, IV dio finale: Anđeli Antunović  pripala je zlatna medalja na 200 metara slobodno, dok je uzela srebro isplivavši 50 metara slobodno. Ljubica Bošković isplivala je 50 metara slobodnim stilom i okitila se zlatom. Toni Kandić  je 200 metara slobodno isplivao je za zlatnu medalju, dok je 100 metara delfin završio trećeplasirani i dobio bronzu. Vasilije Andrić bio je zlatan i oborio je državni rekord isplivavši 100 metara delfin. Pripalo mu je specijalno priznanje,  za ovu dicsiplinu, koje nosi ime počasnog člana PK Borac, Milorada Čavića. Andrić je na 50 metara slobodno osvojio bronzu.
 
Borac Grand Challenge 2019 575
 
PVK  JADRAN CARINE: Anđela Antunović, Ljubica Bošković, Toni Kandić, Vasilije Andrić, Aleksa Radović, Đorđe Grbić, trener Sead Adrović.
 
PVK Jadran plivačka ekipa

Generalni sponzor     Pokrovitelj

opstina-herceg-novituristicka-organizacija-herceg-novi

Sponzori

Institut IgaloVal GojkovićMS KatunjaninsabbencomRadio JadranHotel PerlaCaffe Pizzeria TwinsVodovod i kanalizacija Herceg Noviskorpion-herceg-novisportske-kladionice-lobparking-servis-herceg-novidelfinakrusolovcen-bankamg-mivela-jadran-carineNorthstar